Šta znači klistiranje – čišćenje(pražnjenje) anusa, rektuma i debelog creva. Klistiranje se primjenjuje u medicinske svrhe, ali ga primenjuju kako gej tako i strejt parovi zbog analnog seksa. Različita su mišljenja o potrebi klistiranja zbog analnog seksa. Neki smatraju da se drugačije uopšte i ne može imati analni seks, a neki upozoravaju da klistiranje može imati i negativne posledice.
Postupak klistiranja
Najpogodniji prostor za klistiranja je kupatilo. Odvrne se tuš i skine tako da ostane samo crevo. Pusti se mlaka voda na slavinu (prevruća voda uzrokuje osećaj pečenja, a hladna dodatne grčeve), ne mnogo velik mlaz. Kraj creva se prisloni uz analni otvor, nije potrebno da se gura unutra, dovoljno je da se prisloni čvrsto i stvori vakum. Pusti se voda u analni otvor i fekalije se zajedno sa tom količinom vode izbace. Ovo se može ponoviti i nekoliko puta, kako bi se bilo sigurno da je sve unutra čisto. Ovo se može uraditi na wc šolji ali može i u kadi jer se kasnije može dobro i jednostavno očistiti. Koliko vode pustiti i koliko je dugo zadržati, stvar je iskustva i prakse i toga koliko su već prethodno ispražnjena creva. Klistiranje treba obaviti dosta brzo, ali to nemojte činiti neposredno pre seksa, jer je dobro pričekati da se creva umire.
Oprezno s učestalošću klistiranja
Preterana upotreba klistira nije preporučljiva. Možete se navići na takav način pražnjenja creva, pa može doći do poremećaja redovne stolice. Sa prečestim klistiranjem ispirete neophodne mikroorganizme koji se nalaze u crevu. Povećava se i rizik od infekcije polno prenosivih bolesti. A zbog analnog seksa dovoljna je i dobra lična higijena i redovita probava. Završni deo debelog creva (rektum) naime nije skladišni organ za izmet, nego završni deo debelog creva, pa je dakle dovoljno da se nakon velike potrebe operemo. Prilikom analnog seksa fekalija neće biti u tom delu creva, možda bude samo neki trag na kondomu i to je sve. Odluka za ili protiv klistiranja je vaša, a ako se odlučite za klistiranje, činite to na siguran način.